Betta på hästar

sporting-competition-776855_640

I Sverige har hästkapplöpning en lång tradition och är djupt rotad i sport- och spelkulturen. Det finns flera typer av betting när det kommer till hästkapplöpning, och dessa spel hanteras huvudsakligen av ATG (AB Trav och Galopp), som har monopol på spel på hästkapplöpning i landet. Nedan presenteras några av de mest populära spelformerna:

 1. Vinnare och Plats
  • Vinnare: Du satsar på den häst du tror kommer att vinna loppet.
  • Plats: Du satsar på att din valda häst ska komma etta, tvåa eller trea (i vissa lopp med många startande kan även fjärde plats ge utdelning).
 2. Dagens Dubbel (DD)
  • Här gäller det att tippa vilka hästar som vinner de två avslutande loppen under en tävlingsdag. Om du lyckas tippa rätt på båda loppen vinner du.
 3. V5, V6, V75, V86, V4
  • Dessa spelformer går ut på att tippa vinnarna i flera olika lopp. V75 är särskilt populärt och lockar tusentals spelare varje vecka. För att vinna krävs att man tippat rätt häst i alla valda lopp.
 4. Trio
  • I Trio ska du tippa de tre första hästarna i rätt ordning i mål. Det är ett svårt, men potentiellt mycket lönsamt spel.
 5. Tvilling
  • I Tvilling gäller det att tippa vilka två hästar som kommer bland de två första i mål, men utan att behöva ange ordningen mellan dem.
 6. Komb
  • I Komb-spel kombinerar du flera hästar i ett och samma lopp. Du kan till exempel satsa på att tre specifika hästar ska ta de tre första platserna i vilken ordning som helst.
 7. V3
  • Likt V75, men här gäller det att tippa rätt häst i tre lopp i följd.

Dessa spelformer kan spelas både på trav och galopp, de två huvudtyperna av hästkapplöpning i Sverige. Trav är mest populärt, medan galopp har en mindre men hängiven skara fans.

Olika hästspel

När man spelar på hästlopp och hästar är det viktigt att man satsar på de hästar där man har de bästa oddsen. Detta gäller främst när du spelar för att vinna pengar och om du satsar för att förtjäna större summor pengar, kan du antingen spela otippat eller se till att få många rätt på travet.

Det är allt färre som enbart spelar på en enda utvald häst, även om detta generellt sett ger bättre vinster. Många vill nämligen ha garanterade vinster. För att få en näst intill garanterad vinst, spelar du på de hästar som har de bästa oddsen. Dessa ger oftast en sämre utbetalning men genom att spela på flera av dessa kan du i slutändan få en rätt bra vinst.

Många gör detta till en verksamhet och försörjer sig på att spela på hästar. Du kan givetvis få en jättevinst men om du vill försörja dig på att spela på odds, vill du hellre ha många mindre vinster och då helst dagligen. När det handlar om att spela på hästar är det viktigt att du specialiserar dig.

Detta innebär att du läser in dig på hästarna och de lopp som kommer att gå av stapeln. Genom att veta hästarnas tidigare historia, har du en större chans att pricka rätt och att förutse hur de olika matcherna kommer att gå, även om det givetvis finns fusklappar som du kan använda dig av. Om du vet hur två bra hästar springer mot varandra, är det större chans att du vinner.

Stora vinster

Hästspel i Sverige, särskilt trav, har en lång historia av att ge ut stora vinster till lyckliga vinnare. Den mest kända spelformen som ofta resulterar i stora vinster är V75, vilket är en av de mest populära spelprodukterna när det kommer till hästspel i Sverige.

Här är några noterbara vinster och händelser kopplade till hästspel i Sverige:

 1. Rekordvinster på V75:
  • En av de största enskilda V75-vinsterna inträffade 2010, när en ensam spelare kammade hem hela 67,3 miljoner kronor.
  • I januari 2015 vann en kvinna från Norrbotten hela 43 miljoner kronor på V75.
 2. Dagens Dubbel:
  • Även om Dagens Dubbel (DD) inte har lika stora vinster som V75, kan den fortfarande ge rejäla summor. Exempelvis vann en man från Västerås över 1,5 miljoner kronor på DD i augusti 2017.
 3. Andra stora vinster:
  • Utöver V75 har det varit stora utbetalningar på andra spelformer som V86, V64 och V4. Vinsterna varierar beroende på hur många som spelar och hur svåra loppen är att förutse.
 4. Jackpottar och ökade vinster:
  • När ingen spelare lyckas pricka in rätt resultat kan en del av potten flyttas över till nästa omgång, vilket kallas för jackpott. Detta kan resultera i betydligt större vinster för framtida spelomgångar. Därför kan det vara speciellt lockande att spela när en jackpott har byggts upp under en längre tid.
 5. Systemspel:
  • Vissa spelare väljer att lägga systemspel, där man kombinerar flera hästar i varje lopp för att öka sina chanser att vinna. Även om detta ökar kostnaden för spelet kan det ibland resultera i flera rader med rätt resultat, vilket kan leda till mycket stora vinster.