Betting på sport

Betting på sport har vuxit något enorm under de senaste åren och spelandet rör sig längre ner i ligorna och man kan spela på en mängd olika scenarier. Det som har vuxit sig stort är också livebetting, där man följer en match och kan spela på vad som ska hända i matchen under det att den pågår.

Betting när det kommer till sport är simpelt. Man kan välja det gamla traditionella sättet att spela på en match 1X2, alltså en etta för hemmalagsvinst, X för lika eller en tvåa för bortalagsvinst. Något som alla sidor erbjuder är ofta att man kan spela flera matcher på en och samma kupong. Med detta menas att man kan till exempel spela på en match som ger två gånger pengarna plus en annan match som också ger två gånger pengarna. Ifall man lyckas träffa rätt på båda matcherna vinner man 4 gånger sin insats. Skulle man välja att spela ytterligare en match på samma kupong som ger två gånger pengarna skulle man vinna 8 gånger pengarna och så vidare. Skulle man ha tur och pricka in en massa matcher på rätt sätt kan även en liten insats ge stora pengar tillbaka.

Något som används flitigt när det kommer till betting på sport är givetvis statistik. Experter ger oftast sina tips baserat på hur lagen ser ut för tillfället, som form, skador, antal gjorda mål, antal insläppta mål och så vidare. Ifall man är duktig på att läsa statistik rätt kommer detta att gynna en i ens bettande.