2018 års upplaga av Nordea Masters äger rum 16 – 19 augusti, på Hills Golf & Sports Club i Göteborg. Turneringen grundades 1991, men årets upplaga är den första att anordnas i Göteborg sedan 1996. Med tiden har tävlingen växt i popularitet och lockar numera flera internationella besökare. I jämförelse med andra tävlingar i PGA European Tour är prissumman blygsam, endast 1,5 miljoner euro, men det tycks inte påverka turneringens attraktionskraft.

Årets stora publikmagnet är den tvåfaldige vinnaren Martin Kaymer. Tysken har hela 23 vinster bakom sig, och den som vill kan när som helst tippa på hans framgångar via Betfair. Enligt aktuella odds är han just nu favorittippad att ta hem hela turneringen. Många svenska spelare kommer förstås också att delta, till exempel de forna vinnarna Alexander Björk och Joakim Lagergren. Robert Karlsson, som är vicekapten i Ryder Cup, förväntas också delta i årets tävling.

Vilka andra stjärnor hoppas på att ta hem vinsten? Spana in den här infografiken så får du reda på det, och allt annat du behöver veta om årets stora golfhändelse!